Tens les genives inflamades? Et sagnen les genives al raspallar-te les dents? Tens mal alè? Totes aquestes circumstàncies poden ser símptomes de gingivitis o, en una fase més avançada, la periodontitis.

La periodòncia és la branca de l’odontologia que tracta les malalties de les genives i altres teixits que envolten les dents. Actualment hi ha un gran nombre de persones amb infecció, inflamació o sagnat de genives; per sort, aquest tipus de malalties es poden prevenir i tractar fàcilment.

Què és la gingivitis?

La gingivitis és la inflamació i infecció de les genives i altres teixits que suporten les dents. Generalment es produeix per l’acumulació de placa bacteriana, que pot derivar en l’aparició de tosca o càlcul. També influeixen altres factors que augmenten la probabilitat de patir gingivitis, com l’embaràs (canvis hormonals), una diabetis no controlada o unes dents mal alineades.

Els símptomes més comuns són el sagnat de les genives, un color vermell intens / porpra o brillant de les genives, sensibilitat dental i inflamació.

La millor solució a la gingivitis és la seva prevenció: Una correcta higiene dental (inclou l’ús de fil dental i esbandides bucals) i revisions anuals a càrrec del teu dentista de confiança. Una detecció a temps evitarà complicacions de la gingivitis, que podria convertir-se en periodontitis.

Què és la periodontitis?

La periodontitis és una malaltia de les genives i teixits periodontals que pot donar lloc a la pèrdua gradual de les dents i les estructures que els suporten. Generalment la periodontitis prové d’una gingivitis no tractada, és a dir, l’acumulació de tosca i una higiene bucodental insuficient.

Hi ha diferents graus de periodontitis:

- Periodontitis lleu: La placa s’acumula en la dent i vora de la geniva, el que provoca inflamació i sagnat.

- Periodontitis moderada: La vora de la geniva perd adhesió a la dent i la placa desemboca en tosca.

- Periodontitis severa: La tosca fa que la dent perdi adhesió i es mogui, amb possibilitat de perdre’s.

Realitza el test gingival

Test de salut gingival

Vols saber com és l’estat de les teves genives? Et facilitem aquest test de salut gingival que et permetrà valorar el teu risc de patir malalties periodontals. Només et portarà 5 minuts!

Realitza el test gingival

periodoncia-prevenciónSi encara tens dubtes de l’estat de les seves dents i genives pots visitar-nos i demanar la teva primera revisió i diagnòstic gratis. Els nostres especialistes t’aconsellaran sobre la millor solució sense compromís.

Com puc prevenir-la? 

La millor prevenció a la gingivitis i periodontitis és la neteja dental professional, de forma periòdica, almenys d’una vegada a l’any. La neteja dental professional t’ajudarà a acabar totalment amb la placa bacteriana i la tosca que difícilment eliminem amb el nostre raspallat diari.

També són imprescindibles les revisions periòdiques, amb la finalitat de portar un tractament preventiu i mantenir una perfecta salut bucodental. A la Clínica Dental Guiu et farem una primera revisió i diagnòstic a través d’un periodontograma sin coste.

Tractaments per a solucionar la gingivitis i la periodontitis

El nostre especialista en periodòncia estudiarà l’estat de les teves dents i genives i, en cas necessari, aplicaran el tractament més adequat a les teves necessitats. La desinfecció mitjançant el raspat o allisat radicular són unes de les solucions més efectives, ràpides i indolores.

A la Clínica Dental Guiu de Tarragona defensem els tractaments conservadors i mínimament invasius, de manera que respectem al màxim la teva boca i només aplicarem cirurgia en l’últim dels casos.

El raspat i allisat radicular (RAR): Utilitzem instruments d’ultrasò que eliminen la placa bacteriana a través de vibracions. Això ens permet retirar la tosca o càlcul i la placa bacteriana de la superfície de les dents i de la línia de la geniva amb major efectivitat. Gràcies a les nostres tècniques innovadores, aquest tractament és senzill i indolor.

Cirurgia periodontal: En el cas que la malaltia periodontal sigui avançada i afecti a l’arrel de la dent, apliquem cirurgia periodontal. Amb aquest tractament aconseguirem aturar i solucionar la infecció, regenerar l’estructura dental i millorar l’estètica bucodental. A la Clínica Dental Guiu de Tarragona utilitzem tecnologia puntera per a la teva major tranquil·litat i, comoditat, i comptem amb especialistes experts de reconegut prestigi que t’asseguraran la millor solució.

Bruxisme i férula dental

Les persones amb bruxisme acostumen a estrènyer les dents superiors amb les inferiors o les fan cruixir de manera involuntària. Normalment s’associa a causes psicològiques, com l’estrés o l’ansietat, tot i que també pot ser causat per una mala alineació de les dents, els hàbits al dormir o la postura. El bruxisme pot provocar el desgast de les dents, sensibilitat dental i dolor o inflamació de mandíbula, entre altres símptomes.

Si pateixes bruxisme et recomanem practicar exercicis de relaxació, evitar menjar aliments durs i dolços, beure aigua anbundant i dormir bé. Per evitar el mal a les dents i els símptomes que el bruxisme pugui provocar, utilitzem unes unes fèrules de descàrrega personalitzades que es col·loquen durant la nit o quan el pacient dorm.

A la Clínica Dental Guiu prendrem un motlle de la teva dentadura per crear una fèrula personalitzada i a mesura. Demana la teva primera visita gratis i et recomanarem la solució que millor s’adapta a tu.