Implantes dentales - Clínica Dental Guiu de Tarragona

Si has perdut o et falta alguna dent, els implants dentals són una de les millors solucions a llarg termini. Cada vegada són més les persones que ens visiten perquè realitzem aquesta tècnica. La raó? Perquè funciona.

Els implants i pròtesis dentals són una solució a llarg termini, amb un aspecte
tan natural i còmode que tindràs la sensació 
que la dent és teva

Per què és important reposar les dents que em falten?

A més de raons estètiques i de comoditat, els implants dentals proporcionen múltiples beneficis per a la teva salut:

Manté l’os maxil·lar: Si l’os que manté l’estructura dental no troba cap dent per sostenir, s’anirà atrofiant i reabsorbint progressivament. Aquesta pèrdua envelliria severament la cara i boca del pacient i dificultaria la col·locació d’implants en el futur.
Manté la resta de dents al seu lloc: L’espai que deixa una dent perduda fa que les altres peces es puguin moure i provocar malposicions. A la llarga comportaria tractaments més costosos.
Retorna la funcionalitat a la dent: Els implants i pròtesis augmenten la capacitat de mossegada i masticació. La manca de peces produirà una masticació deficient, la qual cosa pot afectar a la digestió.
Disminuiràs la probabilitat de càries: Gràcies als implants estabilitzaràs les arcades dentàries i reduiràs l’aparició de placa bacteriana i càries.
Tindràs més ganes de somriure: Està demostrat que el somriure afecta positivament a la salut de les persones. Gràcies als implants dentals guanyaràs confiança en tu mateix i somriuràs amb més facilitat.

Solucions per reposar una o mes dents

Implant dental

Quan només és necessari reposar una dent recomanem un implant dental, ja que és la solució que més respecta l’estructura de les dents veïnes. L’implant conviu de forma sana i natural amb la resta de teixits de la boca.

Els nostres implants dentals es componen de peces biocompatibles de primera qualitat que simulen l’arrel de la dent. Aquestes peces s’integren de manera molt natural a l’os maxil·lar.

Pont dental fix

Si has de rehabilitar dues o més dents contigües, és preferible utilizar un pont dental: una pròtesi dental recolzada en implants o en les dents naturals. En el cas que sigui sostingut amb les dents naturals, és necessari reduïr la mida de les dents adjacents per tal que el pont s’ajusti correctament. Aquesta tècnica pot danyar l’estructura de les dents sanes, per la qual cosa recomanem l’utilització d’un implant.

Prótesis dentals i dentadures

Si necessites reposar totes o gairebé totes les dents, existeixen diferents tècniques de prótesis dentals, com les removibles, les fixes o les híbrides. Tot i que l’opció més econòmica sigui la prótesis removible (dentadures de posar i treure), l’opció més cómoda i resistent és la pròtesi fixa. D’altra banda, les prótesis híbrides (sostingudes a través de 6 implants per arcada) proporciona una bona relació qualitat-preu.

Què passa si no tinc suficient os maxil·lar?

L’os maxil·lar és l’encarregat de sostenir les nostres dents i els implants dentals. A vegades però, l’os maxil·lar es pot reabsorvir a causa de l’extracció d’alguna dent o de malalties com la periodontitis. En aquest cas és necessari una elevació del si maxil·lar.

El nostre especialista en implants, el doctor Javier Rodridrez, valorarà prèviament l’estat osi del pacient. En cas convenient, es podran col·locar els implants que corresponguin a la mateixa intervenció. Normalment aquesta tècnica no presenta complicacions i compta amb una taxa d’èxit molt alta.

Necessites més informació? Et mostrem les 40 preguntes més típiques sobre implants dentals aclarides per la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA). Esperem que et sigui d’ajuda!

Veure les 40 preguntes sobre implants dentals